(3 dames/4 heren)

Aan de rand van het bos van boswachter Bob staan twee patatkramen. De ene wordt gerund door Patricia en Angela, de andere door Evert en zijn vrouw Marie-Claire. Dit gaat prima totdat een ambtenaar van de gemeente komt met de mededeling dat ‘vanwege een wijziging in het bestemmingsplan’ één kraam moet sluiten.

Bob is vaste klant van beide kramen en neemt voor tijdens en na zijn pauze regelmatig een lekker hapje. Zijn hoogzwangere dochter Karlijn ziet dit met lede ogen aan en hoopt dat Bob met de baby op komst gezonder wil gaan leven.

Marie-Claire wil met haar patatkraam op de moderne tour en heeft grootse plannen. Ze wordt hierbij geholpen door Jean-Claude, een excentrieke Fransoos. Ze willen “Vegan hapjes” gaan verkopen terwijl Evert het liefst bitterballen blijft bakken.

Ron, de man van Angela, is te lui om te werken en klaagt en zeurt aan één stuk door. Alles doet hem zeer en Angela moet alles voor hem opknappen. Totdat Ron een wel heel bijzonder besluit neemt! Dat alles zorgt voor een ware ‘patatje’ oorlog. Keert de vrede terug in het bos? Welke kraam zal als winnaar uit de bus komen?

Gespeeld: februari 2020 Veendam

Vraag een proefzending aan bij: Toneeluitgeverij Grosfeld