(6 dames, 4 heren)

Dames en heren, hooggeëerd publiek! Nachtclub “Bellevue” nodigt u uit voor een avondje ongekend entertainment. Al jaren trekt onze club volle zalen. U kunt optredens verwachten van grote locale artiesten.

Diva “Miss Daisy Mallone” zal een spectaculair optreden verzorgen. Haar charmes zullen vele harten sneller laten kloppen. Goochelaar “Mister Ries” zal zijn kunsten op het podium laten zien. Hij heeft geen windmachines nodig om zijn haar te laten wapperen. Met zijn natuurlijke charisma voert hij de meest betoverende goochel acts op. Daar zult u nog maanden over napraten!

Dus graag tot ziens in Nachtclub “Bellevue”

Altijd leuk zo’n mooie grootse aankondiging maar de realiteit is vaak anders. Zo ook in nachtclub “Bellevue”. De artiesten blijken iets minder talentvol dan beloofd.

Goochelaar “Mister Ries” staat vaker dronken dan nuchter op het podium en dat doet zijn act niet bepaald goed. 

Miss Daisy Mallone weet de aandacht van het publiek nog wel te trekken totdat er bekenden in de zaal zitten dan rent zij angstig van het podium. Niemand mag het geheim weten.  

Wat het publiek van de nachtclub ook niet weet is dat het helemaal niet zo goed gaat met “Bellevue”, ze staan aan de aan de rand van de afgrond. Het publieksaantal loopt terug en het scheelt niet veel of ze gaan failliet! Gastvrouw Doris doet haar uiterste best er nog iets van te maken. Maar dat valt niet mee als je buurvrouw, mevrouw Putjes, constant komt klagen en zeuren over de overlast die de club haar bezorgd.

Dan zijn er nog de onderliggende verhoudingen en schandalen die ook niet echt meewerken aan een goede afloop. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar hoe het er werkelijk aan toe gaat achter de schermen van deze club?  Laat u dan vooral verleiden om een kijkje te komen nemen. Wij hopen op  een goede afloop of zal het toch “Vergane Glorie” blijken?

Gespeeld: maart 2020 Volkel, november 2017 Warder, januari 2017 Son

Vraag een proefzending aan bij Toneeluitgeverij Grosfeld.