(13 dames /7 heren) of (8 dames/6 heren)

Oom Pieter is een oude, ietwat mopperige man. Zijn familie komt vrijwel nooit meer langs en hij voelt zich in de steek gelaten. Roswita, zijn huishoudster, een gezellige, volkse vrouw zorgt goed voor hem. Samen met haar man Ronnie zorgen zij ervoor dat hij nog wat contact heeft. De familie zit min of meer op zijn dood te wachten, zodat ze daarna de erfenis kunnen opstrijken. De familieleden zitten namelijk allemaal in de financiële problemen. Vooral Henri, een neef, zit in zwaar weer. Maar ook Dorette en Corne kunnen het geld goed gebruiken. Hun bedrijf is failliet. Oom Pieter bedenkt samen met Roswita een plan om de familie een hak te zetten: Oom Pieter gaat zogenaamd dood. De familie komt meteen op de begrafenis, met maar één doel: zo veel mogelijk geld bijeenharken. In dit vlot geschreven blijspel wordt heel erg duidelijk dat de hele familie maar door één ding gedreven wordt: Hebzucht!

Gespeeld: juni 2019 Heythuijsen, maart 2018 Megen, maart 2017 Oosthuizen

Vraag een proefzending aan bij Toneeluitgeverij Grosfeld.