(13 dames/8 heren)

Korte inhoud:

We bevinden ons in het ziekenhuis, waar zuster Erna de regels bepaalt en zeer streng is voor het personeel. Zuster Renske , een lieve verpleegster, maar zeer onhandig en zenuwachtig, waardoor er veel mis gaat. In een kamer liggen 3 patiënten bij elkaar: Halord, een sul, een zeur en een hypochonder. Corry, volksvrouw, tikkie ordi. Heeft last van de galblaas, maar doet alles wat verboden is; ze rookt zelfs in bed. Hedwig, een bekakt type. Kil en emotieloos, ligt in het ziekenhuis voor aambeien en schaamt zich hier erg voor. Dokter van de velden, arrogant, komt regelmatig op en heeft een relatie met zij co-assistente. Hij geeft eigenlijk niet veel om zijn patiënten. Regelmatig komen er familieleden van de patiënten op bezoek: de ‘spencertjes” (familie van Harold) en de volkse familie van Corry, waaronder de volkszanger dani, die op het punt van ‘doorbreken’ staat.

De tegenstelling van beide families geeft spanningen en levert komische situaties op. Een nieuwe dokter, dokter Bink, zorgt ervoor dat alle verpleegsters verliefd op hem worden en dokter van der Velden als een baksteen laten vallen. Niek, een extreem bange patiënt, zorgt voor veel onrust en verwarring. Al met al een heerlijke klucht, met veel vaart, veel humor, veel verwarring: echt een ziekenhuis op stelten! Prima geschikt voor een jubileumvoorstelling.

Gespeeld: mei 2014 Roggel, juni 2014 Heythuysen, april 2014 Bodegraven, juli 2014 Heibloem, maart 2012 Duiven, april 2011 Oss

Vraag een proefzending aan bij Toneeluitgeverij Grosfeld.