(grote cast 27 rollen (minder rollen ook mogelijk, buitendecor)

Het toneelstuk ‘Herrie op het Plein’ is een rasechte komedie.
Op het plein is een gezellige lunchroom gevestigd. Genaamd “de (Plaatsnaam) Bol” (Bijv. De Osse bol, de Groningse Bol, de Utrechtse Bol of de Megense Bol. Afhankelijk van waar de voorstelling zich afspeelt) De eigenaressen serveren al jaren ….Bollen en ze zijn een begrip in de stad of het dorp geworden. Als een van de dames het niet meer ziet zitten, besluiten zij hun lunchroom te verkopen. Dit tot groot verdriet van de buren : Een gezellige kapsalon die wel wat aan vernieuwing toe is en de dokterspraktijk van dokter de Vocht. Iedereen vraagt zich af wat er zal komen in het pand waar eerst die gezellige lunchroom zat. Het moet wel iets heel bijzonders worden, want er wordt zelfs koninklijk bezoek bij de opening verwacht. Maar voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren en krijg je….’Herrie op het Plein’.

Decor:
Een stads/dorps plein. Links op het podium een kapsalon, midden de lunchroom en rechts de dokterspraktijk. Voor op het podium een terras dat bij de Lunchroom hoort. Links op het toneel een bankje met een vuilnisbak ernaast.
Na de pauze hangt er een groot bouwzeil voor de lunchroom. Daarachter bevindt zich een stripclub.

Aanpassingen:
Het is een voorstelling met veel personen. Ik kan mij voorstellen dat het een voorstelling is die zeer geschikt is voor een jubileum. Mocht je het echter teveel personen vinden kun je altijd contact opnemen met de schrijver. Hij kan de voorstelling aanpassen zodat deze geschikt is voor de vereniging. In overleg kunnen we rollen weggelaten of vrouwenrollen veranderen in mannenrollen. Contact met de schrijver kun je opnemen via de uitgever.

Gespeeld : juni 2018 Heythuysen, april 2016 Oss

Vraag een proefzending aan bij Toneeluitgeverij Grosfeld.