(7 dames, 3 heren)

(Van deze voorstelling is ook een Friese versie verschenen : Diagnoaze: net mear te rëden!)

Speelt zich af in het ziekenhuis. We maken kennis met Zuster de Vries, een zeer strenge hoofdzuster. Ze is erg gespannen want inspectrice Mevrouw den Blijker komt het ziekenhuis controleren. En mevrouw den Blijker is super fanatiek. Sebastiaan, een broeder, begeleidt Annabel, de stagiaire, tijdens haar eerste dagen in het ziekenhuis. We maken kennis met patiënt Peter Otjes, een sulletje, die behandeld moet worden voor aambeien. Zijn overheersende vrouw Agnes bepaalt alles voor hem. Gonda, een volkse vrouw ligt ook op de kamer. Ria, haar vriendin, smokkelt regelmatig sigaretten en drank mee en samen nemen ze de laatste roddels door. Dokter Hunk is zeer geliefd bij iedereen en maakt daar ook handig gebruik van. Patiënt Marylene is onder het mes geweest, voor moedervlekjes, beweert ze zelf, maar iedereen weet het: alles is gladgestreken. Echter, haar operatie is niet helemaal goed gegaan! Dat zorgt voor een hilarisch en schokkend einde. Een eigentijdse en vlot geschreven ziekenhuiskomedie!

Vraag een proefzending aan bij Toneeluitgeverij Grosfeld.

Gespeeld: maart 2020 Mare-Kessel, februari 2020 Zieuwent, februari 2020 Espel, november 2019 Oostvoorne, november 2019 Zuidermeer, mei 2019 België, april 2019 Wintelre, november 2018 Nijverdal, november 2018 Brielle, maart 2018 Zijtaart, maart 2018 Bergeijk, januari 2018 Berkhout, maart 2017 Wapse