Iedereen kent het jojo-effect: lijnen en sporten om weer in model te komen om vervolgens weer terug te vallen in te veel eten en voor de tv hangen. Hup, de kilo’s vliegen er weer aan! Als het echter de spuigaten uitloopt, worden er hardere maatregelen verwacht. Obesitaskliniek ‘La Vie’ speelt daar op slimme wijze op in. De directie is echter niet helemaal zuiver op de graat en gaat voor het grote geld. Met een speciaal afslankprogramma worden de deelnemers in de val gelokt. Eenmaal binnen in kliniek ‘La Vie’ lijkt het wel mee te vallen met de ‘strenge’ leefregels. Men mag er best af en toe een appelflap, een frietje, een kroketje, een gebakje of een worstenbroodje. De directie knijpt wel een oogje dicht.

Sterker nog, soms lijken ze het zelfs te stimuleren om eens lekker los te gaan je jezelf te vergrijpen aan al het eten. Bij sommige deelnemers gaat er toch wel een lichtje branden. Zij vinden het vreemd al weken in een afvalkliniek door te brengen en nog geen grammetje te zijn afgevallen. Komt de directie weg met haar wanbeleid? Of komen de dikkerds in opstand en laten ze zien dat er niet valt te spotten met mensen met een maatje meer!

Vraag een proefzending aan bij: Toneeluitgeverij Grosfeld

Foto: Inge Kotterman