GEDONDER IN DE POLDER 

KOLDER IN DE POLDER 

(7 dames/3 heren)

(Van deze voorstelling zijn drie versies beschikbaar. Gedonder in de Polder is een avondvullende voorstelling. Kolder in de Polder is wat korter. Er is ook een Friese versie met de titel : Opskuor yn’e Polder)

Korte inhoud:

Henk en Annie hebben al 40 jaar een buurtsuper in het dorp. Alles gaat zo zijn (slakke)gangetje. Maar dat blijft niet zo. Er komt een grote, moderne super in het dorp. Annie ziet de bui al hangen: ze gaan failliet; Henk denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen. Twee louche types uit de stad, Sjonnie en Sjaan, struinen wat rond in het dorp en willen van de oude buurtsuper een club beginnen, met Chippendales in het hoofdprogramma. Nou, dat geeft bij de vrouwen uit het dorp heel veel onrust! De mannen zien het wel zitten…..Er wordt een slim plannetje bedacht en uiteindelijk lijkt iedereen tevreden.

Gespeeld: april 2020 Breskens, maart 2020 Best, februari 2019 Meteren, januari 2018 Hellum, april 2017 De Mortel, januari 2017 Heeswijk-Dinther, maart 2016 Oss,  oktober 2015 Haaren, april 2015 Veghel, maart 2015 Heeze, maart 2015 Biervliet, februari 2015 Ruinerwold, december 2014 Nistelrode, maart 2014 Nuland

Vraag een proefzending aan bij Toneeluitgeverij Grosfeld.