DECOR: Het decor is een pleintje in een dorp (Nuland) We zien links (vanuit het publiek) een friettent (alleen de deur) met daarvoor een terras. Recht zien we een deur (ingang van de huisarts.) Verder kun je als achtergrond nog wat gevels van huizen zien.

ROLLEN : 7 dames, 3 heren of 8 dames, 2 heren

GRACE : Vrouw van de nieuwe huisarts. Erg bekakt en uit de hoogte. Voelt zich erg belangrijk. Is erg nerveus want de wachtkamer wordt verbouwd en er kan kunst uit Italië worden bezorgd.

KLAAR : Zeer lompe en luie doktersassistente. Komt vaak sarcastisch uit de hoek. Heeft nooit zin om te werken.

CISKA : Werkster van de dokter. Is een echte dorps vrouw. Is al heel lang alleen en heeft genoeg van mannen. Totdat Uncle Jack op het toneel verschijnt.

DINIE : Patiënt. Ze is een hypochonder. Ze is altijd ziek of onderweg.

JAN : Ook een patiënt. Hij klaagt en zeurt alleen maar. (Eventueel kan deze rol ook door een vrouw worden gespeeld. Ze kan dan Sjan heten.)

AYGUN : Turkse vrouw met hoofddoekje. Ze is een vrolijk en gezellig type. Is ook een patiënt.

GERRIT : Bouwvakker. Hij is ingehuurd voor de verbouwing van de wachtkamer.

PASTOOR / UNCLE JACK : Pastoor van het dorp. In het begin draagt hij originele pastoorskleren. De pastoor heeft een werkster. Zij zit hem achter de vodden aan omdat de pastoor graag een borreltje drinkt. Op aandringen van Mientje verkleed de pastoor zich als “Uncle Jack”. Dan spreekt hij met een Amerikaans accent.

NOLDA : De werkster van meneer pastoor. Praat plat en is constant op zoek naar de pastoor. Als ze “Uncle Jack” tegen komt wordt ze spontaan verliefd.

MIENTJE : Eigenaresse van de friettent. Een gezellige vrouw (Volks). Houdt van een goede roddel op zijn tijd.

Dit spel leent zich ook prima voor seniorentoneel

Gespeeld: november 2017 Drunen, november 2016 Rosmalen, december 2014 Rijen, december 2014 Molenschot, november 2014 Veghel, december 2013 Nistelrode, oktober 2013 Beers, maart 2012 Nuland

Vraag een proefzending aan bij Toneeluitgeverij Grosfeld.