(4 dames/1 heer)

Korte inhoud:

Deze tragikomedie vertelt het verhaal over de drie zussen : Giselene, Charlotte en Juliëtte. Alle drie hebben zij dezelfde moeder maar een andere vader. Moeder Jeanne is al op leeftijd en lijdt aan dementie. Charlotte de middelste zus is bij haar moeder gaan wonen om voor haar te zorgen. Zij doet dit met veel liefde. Charlotte heeft een extreem grote kinderwens. Daarin gaat zij erg ver. Liefst zou zij hulp krijgen van haar zwager Sieger. Hij is getrouwd met Gislene, de oudste van de drie zussen. Zij hebben geen gelukkig huwelijk. Giselene en Sieger blijven bij elkaar maar hebben de afspraak dat Sieger er best een vriendinnetje bij mag nemen. Er zijn wel wat regels aan verbonden en laat hem nou net één van die regels overtreden.

Hij begint een relatie met Juliëtte de jongste van de drie zusjes. Juliëtte is kunstenares. De zussen hebben een slechte band met elkaar. Ze voelen zich niet met elkaar verbonden. De ziekte van moeder brengt ze iets dichter bij elkaar maar zorgt ook voor de nodige spanningen. Moeder is door haar dementie soms helemaal de weg kwijt. Soms leeft ze in het verleden waardoor er pijnlijke herinneringen voor de drie zusjes naar boven komen.

Een baby zal uiteindelijk zorgen voor een verbintenis waar ze alle drie niet onderuit kunnen.

Een spel voor 4 dames en 1 heer. Het zijn rollen die behoorlijk wat van de spelers vragen. Een intrigerende tragikomedie waarin veel speluitdagingen zitten.

Vraag een proefzending aan bij Toneeluitgeverij Grosfeld.

Foto: Inge Kotterman