(9 dames, 6 heren)

Barbara is te dik. Zo dik dat ze besluit om er iets aan te laten doen. We volgen haar tijdens haar traject in de obesitas kliniek. Barbara komt in een groep mensen terecht die allemaal een maagverkleining laten doen. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot. Het is een gevarieerde groep mensen met uiteenlopende karakters. Zoals bijv. Corrie een volksvrouw met een grote mond, Leo die extreem bang is voor de operatie of Bart een vrachtwagenchauffeur uit Limburg die het allemaal niet zo goed snapt. De groep maakt de meest hilarische dingen mee, zoals bijv de sessie “mindfull eten” of de nogal pittige bewegingslessen.
Maak je niet dik is een blijspel met een serieus randje waarin je het hele traject van de intake tot aan de operatie in een obesitas kliniek volgt. Het gaat ze lukken om af te vallen. Het stuk sluit af met een spetterende modeshow waarin de patiënten laten zien hoeveel kilo ze verloren zijn.
Deze voorstelling is geschreven door Rob van Vliet naar de ideeën van Caroline Wiersma. Zij is verpleegkundige in een obesitas kliniek.

Gespeeld : april 2016 Bodegraven

Vraag een proefzending aan bij Toneeluitgeverij Grosfeld.